Baldovino

MONTEPULCIANO D’ABRUZZO DOC – RED WINE

TYPE Red Wine
BOUQUET Intense and fine fragrance
FLAVOUR Hints of cherry and red fruits
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Pasta, barbecued meat

750 ML

Destemming following by 6/7 days contact with the skins at 28/30°C, followed by ageing in stainless steel vats for 5 months

Icona_Scheda-Tecnica_ENG
Icona_Etichetta_ENG

NAME Montepulciano d’Abruzzo DOC Baldovino
TYPE Red wine
GRAPE VARIETY 100% Montepulciano
AVERAGE ANNUAL PRODUCTION 40.000
LOCATION Ari (Ch), Villamagna (Ch)
YIELD PER HECTARE 130 tons
SOIL Clay calcareous
TRAINING & PRUINING METHODS “Tendone”, single curtain
VINE DENSITY 1600 plants per hectare
FERMENTATION Destemming following by 6/7 days contact with the skins at 28/30°C, followed by ageing in stainless steel vats for 5 months

BOTTLING PERIOD Following March
ALCOHOLIC STRENGHT 13% alcohol (by volume)
COLOUR Ruby red
BOUQUET Intense and fine fragrance
FLAVOUR Hints of cherry and red fruits
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Pasta, barbecued meat

2 bicchieri rossi Gambero Rosso “Vini d’Italia” 2017
Baldovino Montepulciano d’Abruzzo DOC 2015

Oscar Gambero Rosso “Berebene” 2017
Baldovino Montepulciano d’Abruzzo DOC 2015

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi