OTTOBRE ROSSO

MONTEPULCIANO D’ABRUZZO DOC – RED WINE

TYPE Red Wine
BOUQUET Intense fragrance
FLAVOUR Hints of red fruits, wild cherry
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Pasta, grilled meat

750 ML

Fermentative maceration for 10/12 days in concrete vats, racking, followed by ageing for 9 months in concrete vats

Icona_Scheda-Tecnica_ENG
Icona_Etichetta_ENG
icona_cantina_premiata_slow_wine_2018

NAME Montepulciano d’Abruzzo DOC Ottobre Rosso
TYPE Red wine
GRAPE VARIETY 100% Montepulciano
AVERAGE ANNUAL PRODUCTION 30.000
LOCATION Villamagna (Ch)
YIELD PER HECTARE 12 tons
SOIL Clay calcareous
TRAINING & PRUINING METHODS Single curtain
VINE DENSITY 3000 plants per hectare
FERMENTATION Fermentative maceration for 10/12 days in concrete vats, racking, followed by ageing for 9 months in concrete vats

BOTTLING PERIOD June
ALCOHOLIC STRENGHT 13-14% alcohol (by volume)
COLOUR Ruby red with purplish glints
BOUQUET Intense and fine fragrance
FLAVOUR Hints of red fruits, wild cherry
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Pasta, grilled meat

92 Punti assegnati da Vinous
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2016

90 Punti assegnati da Vinous
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2013

Menzione su “Slow Wine” 2017 Vino Quotidiano
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2015

• Menzione su “Slow Wine” 2018 Vino Quotidiano
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2016

2 bicchieri rossi Gambero Rosso “Vini d’Italia” 2015
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2013

2 bicchieri rossi Gambero Rosso “Vini d’Italia” 2016
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2014

Medaglia d’Oro “Concours Mondial de Bruxelles” 2014
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2012