PECORINO

ABRUZZO DOC – WHITE WINE

TYPE White Wine
BOUQUET Intense fragrance
FLAVOUR Hints of exotic fruits, apple, honey and mint
TEMPERATURE Best served at a temperature of 10/12°C
SERVING SUGGESTIONS Cheese, white meat, grilled fish and fried fish

750 ML

Static decanting of the must and soft pressing, controlled temperature fermentation and ageing in stainless steel vats

Icona_Scheda-Tecnica_ENG
Icona_Etichetta_ENG

NAME Abruzzo DOC Pecorino
TYPE White wine
GRAPE VARIETY 100% Pecorino
AVERAGE ANNUAL PRODUCTION 25.000
LOCATION Chieti
YIELD PER HECTARE 8 tons
SOIL Clay calcareous
TRAINING & PRUINING METHODS “Tendone”, single curtain/rows (spur training)
VINE DENSITY 1600/3000 plants per hectare
FERMENTATION Static decanting of the must and soft pressing, controlled temperature fermentation and ageing in stainless steel vats

BOTTLING PERIOD End of February
ALCOHOLIC STRENGHT 13-14% alcohol (by volume)
COLOUR Golden yellow
BOUQUET Intense fragrance
FLAVOUR Hints of exotic fruits, apple, honey and mint
TEMPERATURE Best served at a temperature of 10/12°C
SERVING SUGGESTIONS Cheese, white meat, grilled fish and fried fish

90 Punti assegnati da Vinous
Pecorino Abruzzo DOC 2014

Menzione su “Slow Wine” 2015 Vino Quotidiano
Pecorino Abruzzo DOC 2013

Menzione su “Slow Wine” 2016 Vino Quotidiano
Pecorino Abruzzo DOC 2014

3 bicchieri rossi Gambero Rosso “Vini d’Italia” 2015
Pecorino Abruzzo DOC 2013

3 bicchieri rossi Gambero Rosso “Vini d’Italia” 2016
Pecorino Abruzzo DOC 2014

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi