ROSSO DEI FAURI

MONTEPULCIANO D’ABRUZZO DOC – RED WINE

TYPE Red Wine
BOUQUET Complex, intense fragrance
FLAVOUR Fruity, flowery, spicy
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Grilled meat, dark chocolate

750 ML

Made of Montepulciano grapes, after the fermentation with skin contact in concrete vats, the wine is aged in tonneaux for 18 months. And then in bottle for 6 months.

Icona_Scheda-Tecnica_ENG
Icona_Etichetta_ENG
icona_vinitaly_2018

NAME Montepulciano d’Abruzzo DOC Rosso dei Fauri
TYPE Red wine
GRAPE VARIETY 100% Montepulciano
AVERAGE ANNUAL PRODUCTION 6.000 (in the best vintages only)
LOCATION Bucchianico (Ch)
YIELD PER HECTARE 10 tons
SOIL Clay calcareous
TRAINING & PRUINING METHODS Rows (spur training)
VINE DENSITY 3000 plants per hectare
FERMENTATION Fermentative maceration for 10/12 days in concrete vats

MALOLACTIC FERMENTATION Totally completed
AGEING BEFORE BOTTLING 18 months in tonneaux
ALCOHOLIC STRENGHT
 
13-14% alcohol (by volume)
COLOUR Ruby red with garnet glints
BOUQUET Complex, intense fragrance
FLAVOUR Fruity, flowery, spicy
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Grilled meat, dark chocolate

Bronze Label at Vinitaly 2018
Rosso dei Fauri Montepulciano d’Abruzzo DOC 2015

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi